Autentyczna włoska restauracja – menu i wino
Restauracje włoskie to w kraju najczęsciej spotykany typ restauracji. Kochamy jedzenie włoskie bo jest smaczne, treściwe oraz ładnie wygląda na talerzu. Oczywiście najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Mocniej zaznajomieni z kuchnią włoską konsumenci smakują mniej znane dania obiadowe – risotto, gnocchi i desery włoskie.
Rozglądając się za dobrą restauracją włoską należy zwrócić uwagę na kilka elementów: jak wiele składników naprawdę jest sprowadzanych z Włoch, czy w menu znajdują się też mniej typowe włoskie dania, czy lista win, zawiera typowo włoskie wina. Włoskie potrawy to bogata różnorodność i potrawy z różnych miejsc kraju. Najlepsza włoska restauracja stworzy prawdziwie włoski nastrój.
Włoska kuchnia jest nieskomplikowana, co nie zmienia tego, że jest mniej smaczna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Aromatyczne wino włoskie
Jakakolwiek szanująca się restauracja włoska, która pretenduje do tytułu bycia ekskluzywnym punktem na gastronomicznej mapie regionu, nie powinna zaniedbywać wina. Posiłek koniecznie musi obejmować również wino. Odrobina czerwonego wina to przy włoskim posiłku standard. Restaurants in Main Market Klasyczne wina włoskie to przede wszystkim toskańskie vin santo, kalabryjskie lamezia oraz monti z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli naprawdę ma być postrzegana jako faktycznie włoska, musi posiadać różnorodny zestaw win.
Regionalna włoska restauracja
Chcąc poznać indywidualność włoskiego gotowania bez wahania warto wybrać się do restauracji, która umie przyrządzić nie tylko makaron i pizzę.
Zobacz film